06 52 425-999
info@fekcentrum.com

Magunkról / About us

Támogatások

  • Széchenyi 2020

Kedvezményezett neve: FÉKCENTRUM KERESKEDELMI IPARI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

Projekt címe: Fékcentrum Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén.

Szerződött támogatás összege: 6 631 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 50%

Projekt tartalmának bemutatása:

Fejlesztésünk célja egy korszerű világszínvonalú futóműállító és ellenőrző technológia bevezetése a Fékcentrum Kft.-nél. A jelenleg alkalmazott technológia 15 évvel ezelőtti technikai színvonalon álló berendezés, amely egy hosszadalmas futóműállítási folyamatot tesz lehetővé. A mérőfejek felhelyezése a berendezés beinditása és a futóműellenőrzés elvégzése körülbelül 45-60 percet vesz igénybe. Az új technológiával ez a folyamat 5  másodperc és néhány perc (maximum 5 perc) közötti idő alatt elvégezi a futómű állapotának vizsgálatát. A régi futóműállíttó berendezéshez képest ez jelentős időmegtakarítást eredményez a régi és az új rendszer között. A CEMB ARGOS világon egyedülálló, új generációs szabadalmaztatott teljes automatikus 3D futómű állító és ellenőrző berendezés. Az olasz CEMB gyártó által kifejlesztett ARGOS típus forradalmian új technológiájának köszönhetően akár 5 másodperc alatt bemérhetővé válik a vizsgált gépjárműfutóműve. Az ARGOS futómű állító négy oszlopból áll, az oszlopok közé elhelyezett ollós emelőre szükséges felállni a járművel. Az első forgózsámolyra való begurulás alatt a műszer már meg is csinálta kerékütés kompenzálást. Nincs szükség mérőfejekre és műszerállványokra, így nem sérülnek a mérőfejek és nem sérülnek a felnik a helytelen felhelyezés miatt. Rendkívül felhasználó barát, a mérőszoftver applikáción keresztül is vezérelhető (akár okos telefonról, tabletről), nem szükséges a gépjárműből kiszállni. A lerövidített mérési időnek köszönhetően nagyobb profit érhető el. Pillanatok alatti mérés A CEMB 2015 évben bevezette az Argost, az új generációs érintés nélküli futóműállító rendszert. Az Argosfutóműállító rendszer kifejlesztését éveken át tartó tanulmányok, terepi tesztek előzték meg és ennek eredménye ez a rendkívül fejlett technológia, mely teljes mértékben a CEMB innovációja. A CEMB számos célkitűzést fogalmazott meg a termékfejlesztés során, a végfelhasználók igényeire összpontosítva, amely egyszerű és gyors használatra ad lehetőséget, minden járműre és futóműre érvényesen. Érintés nélküli kerékbeállítás mérések mindössze 5 másodperc alatt Anélkül, hogy bármilyen külső mérőeszközt mérőfejet kellene, alkalmazna a vizsgálat során a járművön, és anélkül, hogy kiszállna az autóból, mindössze 5 másodperc alatt az Argos gondosan mérni fogja a vizsgált gépjármű futóművének geometriai adatait (kerékdőlés, kerékösszetartás) Hogyan működik? csak meg kell állítania a járművet az Argos oszlopok között, és egy csúcstechnológiás 3D-s szkenner mérési rendszere teszi a többit. Az Argos teljesen forradalmasítja a kerékösszehangolás, beállítás világát: nincsenek kerekrerögzitendő mérőfejek, nincsenek érzékelők és detektorok. A különböző kerekeknél nincs szükség manuális műveletekre, még egy szokásos emelés sem szükséges. Nincs szükség a kerék kompenzáció elvégzésére, és nincs szükség a fékpedál rögzítésére a futómű méréséhez.

Projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2018.07.26.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017

                           

                                                                                                    

Magunkról                                                                                                                    

Filozófiánk
 

Szeretnénk elmondani, mit gondolunk arról, mi mutatja egy vállalkozás sikerességét. Szerintünk a partnerek elégedettsége, ebből következően a visszatérő ügyfelek növekvő száma és a vállalkozás növekedése. És hogyan érheti el ezt egy cég? Erre is van válaszunk! Ügyfeleink érdekét mindig szem előtt tartva minőségi szolgáltatást nyújtunk korrekt árakon, hosszú távon gondolkodunk, lépést tartunk a korral, mind technológiában, mind szakmai felkészültségben, mind a technikai és szolgáltatási környezet kialakításában és fejlesztésében.


Történetünk

Cégünk jogelődje mindössze két fővel, egyéni vállalkozásként kezdte meg működését közel 30 éve. Fő profilunk a kezdetekben személy- és teherautó fékalkatrészek (fékpofák, kuplungtárcsák) felújítása volt. 1995-ben a megnövekedett igények szükségessé tették egy nagyobb telephely létrehozását, ekkor költöztünk a jelenlegi telephelyünkre (Debrecen, Sámsoni út 133.), ahol egy 600 m2-es épületben folytattuk a fékalkatrészek felújítását.

Tevékenységünket az évek során folyamatosan bővítettük. Megkezdtük személy- és kisteherautók fékszervizelését, illetve személy- és teherautó fékalkatrészek értékesítését. Technikai berendezéseinket 1995-től napjainkig a változó igényeknek megfelelően fokozatosan és teljesen megújítottuk. Speciális célberendezéseink nagy része számítógép vezérléssel működik. Jelenleg 18 alkalmazott dolgozik a Fékcentrum Kft-nél. 2009-ben - ügyfeleink megelégedettségének növelése érdekében - bevezettük az ISO minőségbiztosítási rendszert. Még ugyanezen év végén komoly bővítés történt az új, 750m2-es műhely és raktárépület átadásával, amely már lehetővé tette tehergépkocsik szervizelését illetve a raktározást. Ettől az időszaktól kezdve állunk partnereink rendelkezésére a műszaki vizsgáztatással és eredetiség vizsgálattal.

A kibővülő és folyamatosan megújuló vevői igények minél teljesebb kiszolgálását nagyban segítik sikeres pályázataink, amelyek keretében nem csupán a technológiai fejlesztésekre és beruházásokra nyílt módunk, de kulturált, esztétikus ügyfélkörnyezet és munkakörülmények megteremtésére és fenntartására is. Ezt ügyfeleink és dolgozóink egyaránt nagyra értékelik. Legújabb pályázatunk témája egy napkollektor rendszer kiépítése, amely nagy lépést jelent nem csupán az energiatakarékosság terén, de a környezettudatosságban is.

Három fő tevékenységi területünkön (I. vizsgáztatás, II. szerviz és felülvizsgálati szolgáltatások, III. alkatrész-felújítás és értékesítés) számos rutin és speciális szolgáltatással állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Cégünk legrégebbi üzletága az alkatrész-felújítás, amelyet az országban csak néhány helyen végeznek! Negyedszázadnyi tapasztalattal a hátunk mögött e tevékenységünk révén nemcsak biztonságos felújított alkatrészekhez juthat, de komoly összegeket is megtakaríthat. Így gyakran földrajzilag távol eső területekről is megkeresnek bennünket, mivel még a szállítással együtt is jobban járnak, ha nálunk újíttatják fel alkatrészeiket.

Az idők folyamán felmerülő vevői igények teljesebb kielégítésére bővítettük profilunkat az alkatrész értékesítéssel. Az alkatrészeket mostantól webáruházunkban is megvásárolhatják!


 

About us

Our philosophy

We consider increasing number of satisfied and returning partners are the measure of our success. And how to achieve that? Here’s our answer! We constantly keep on focusing on our client’s interests, offering a high quality, long term service at a correct price. Keeping step with the newest technologies, being professionally prepared, and creating a pleasant, modern environment are equally important for us.
 

History

Our predecessor in title was founded nearby 30 years ago as small enterprise, with not more than 2 persons. At the very start our main activity was renewal of car and truck brake parts (brake shoe and clutch disk). In 1995 to satisfy the increased needs, we moved to our present, 600m2 place, where we keep on renewing brake parts.

During the last few years we’ve constantly expanded work. We opened our car and truck brake service, and our brake part trade company. Since 1995, according to changing expectations we completely renewed our technical equipments. Most of our special equipments are computer-controlled. We have 18 employees. In 2009 for increasing our partner’s satisfaction we set up ISO quality control service. At the end of that year we significantly expanded the scope of activities with the new, 750m2 yard and warehouse. From this tract of time the vehicle safety inspection and the inspection of origin are part of our service. By winning tenders we could successfully invest into technological developments and we could also create an aesthetic client and working milieu, which is fortunately well appreciated by partners and by employees as well. The aim of our newest tender is to build a sun collector system not just for saving energy, but to boost environmentalism.

At the field of our three main work activities (Vehicle safety inspection, Service and verification, Renewal and trading of accessories) we’re ready to supply routine and special service as well.

The earliest business line of our company is the renewal of accessories, which can only be achieved at just a few location in Hungary. With the experiences of the last 25 years in this field, we can offer safely renewed accessories, and by choosing us you have the possibility to save serious amount of money. Despite of geological distance our service is often more remunerative, even together with transport cost, so time to time we have clients from distant locations.

Following our partner’s constantly increasing needs, we’ve broaden our service with accessories trading. All the special accessories are available in our webshop.

                                      

                                                                                 

Szolgáltatások

Tisztelt régi és leendő ügyfeleink!

Köszöntjük honlapunkon!  Egyik fő célunk, hogy a közel 30 éves múltra visszatekintő cégünkről minden lényeges tudnivaló elérhető legyen az Ön számára, továbbá a folyamatosan bővülő és fejlődő szolgáltatásainkkal kapcsolatban is naprakész lehessen. Emellett törekszünk arra is, hogy olyan közérdekű és hasznos információkat, jó tanácsokat osszunk meg, amelyek segítséget nyújthatnak minden partnerünknek egyaránt. 
 

Dear clients and prospective clients!

Welcome to our webpage! The reasons are to supply all the essential information about our nearby 30 years old company and to keep you informed about our successfully developing and flaring service. Besides it is our aim to share useful and public information, which can be helpful for all of our partners.